Epoca de aur căzută într-o epocă de piatră

Geneza 3

Adam si Eva traiau in perfectiunea creatiei (epoca de aur).

Isaia 11:6

Atunci lupul va locui impreuna cu mielul, si pardosul se va culca impreuna cu iedul; vitelul, puiul de leu si vitele ingrasate vor fi impreuna, si le va mana un copilas;

Hristos va readuce epoca de aur.

Lumina face deosebirea, fara ea nu stii ce e pacat, ce e bine si ce e rau. Diavolul prin mandrie a pierdut totul, caci era un inger al luminii. A pierdut darul de deosebire. Adam si Eva au cunoscut doar binele. Dar sarpele a venit sa le spuna ca nu sunt liberi, sunt robi si ca mai este si altceva. Ca binele e relativ, e bine sa cunoasteti si raul. Adam a stiut ce e binele. Mai vrei sa stii si raul?

Raul nu are ce cauta in viata unui copil de Dumnezeu, doar binele.

Satan te face nemultumit in Eden, unde te-a pus Domnul. Acolo unde stii ca ai gasit ajutor. Satan face tot posibilul sa se ascunda de om, pe cand Dumnezeu cauta sa se arate omului, ca acesta sa-L cunoasca.

Neascultarea lui Adam si a Evei a fost intr-o clipita, au ascultat de Satan si toata creatia s-a prabusit. Doar sa tragi putin cu coada ochiului spre pacat si atunci vei cadea, in clipa aceea.

 

Diavolul niciodata nu se arata cum este. Nu i-a spus Evei: eu sunt dusmanul lui Dumnezeu, si vreau sa distrug oamenii.

2 Corinteni 11:3

Dar ma tem ca, dupa cum sarpele a amagit pe Eva cu siretlicul lui, tot asa si gandurile voastre sa nu se strice de la curatia si credinciosia care este fata de Hristos.

In ganduri incepe caderea, acolo a inceput caderea Evei. Ea a zis ca e bine sa ai mai multe informatii, sa stii mai mult. Nu a ramas in picioare, l-a tras si pe sotul ei in nenorocire.

Cuvantul lui Dumnezeu nu a mai locuit din belsug in Eva. Belsug inseamna ca da pe deasupra, ca poti da mai departe. Asta sa cauti, sa fii plin de Cuvantul lui Dumnezeu asa incat sa-l dai mai departe.

De ce nu s-a opus Eva?

In Eden Adam si Eva erau goi si nu le era rusine. Ei nu au avut darul de a vedea greselile celuilat, de a critica. Un copil al lui Dumnezeu pierde darul de a critica. Il vede pe fratele sau imbracat in Hristos, nu il vede gol.

Dumnezeu a zis (ebraica vaiomer) : cuvantul creatiei, cand a zis si a fost. Daca Dumnezeu nu mai zice (vaiomer) in viata ta, vei merge inspre rau, spre pieire. Satan, si el zice (vaiomer) – a imitat la perfectiune vocea lui Dumnezeu, continutul biblic al lui Dumnezeu, totul ca El. S-a prefacut asa bine ca Eva a luat-o de buna, a crezut probabil ca este Dumnezeu. In prezenta lui Dumnezeu vine sarpele si se preface, de parca ar fi ce a fost odata, inger al luminii. 2 Corinteni 11:14 Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina. In mijlocul lucrarii lui Dumnezeu se intampla la fel ca la Adam si Eva. Daca nu ne vom pazi, nu vom deosebi intre vocea diavolului si a lui Dumnezeu.

Cum poate fi in inima ta dorinta de a vedea raul? Nu ti-e destul sa ai binele?

 

Au cunoscut ca erau goi, au inceput sa-si vada greselile. A aparut nemultumire, critica, invidie. Au zis cat de gol e fratele sau sora, mi-as fi dorit alti frati, alte surori. Daca macar in clipa cand a aparut primele semne, ar fi strigat dupa ajutor, dar ei au incercat sa carpeasca ce au stricat singuri.

Cand gresesti fata de cineva, recunosti vina si-ti ceri iertare, sau incerci sa acoperi, poate printr-un cadou, devi mut?

Au inceput sa se prefaca unul fata de altul. O fata sau un baiat se pot preface foarte bine pana sa se casatoreasca. Tocmai din aceasta cauza nu e adevarat ca se cunosc inainte de casatorie, nu se pot cunoaste. Nu baiatul se indragosteste de o fata si apoi merge la consiliere si spune ca ea este, ci Dumnezeu alege. Pacatul incepe acolo, cand tu alegi.

Roada prefacatoriei este de a cauta sa placi oamenilor. Un copil adevarat al lui Dumnezeu nu-si alege el cui sa-i placa, indiferent daca e vorba de relatia frate, sora, sot, sotie, si chiar de locul in care e chemat de Dumnezeu sa-I slujeasca.

Daca in lucrarea lui Dumnezeu, omul alege sa fie cu cei care au acelasi fel de gandire, fac grupulete, atunci va deveni un tepus in lucrare. Asfel incepe sarpele sa intre in mijlocul lucrarii lui Dumnezeu.

Dumnezeu vreau sa aleaga pentru tine. Nu mai alege tu, ca iti va fi spre pieire. Fiecare in dreptul lui sa stea in fata Domnului, nu in prefacatorie.

 

Osea 4:4,6

4Dar nimeni sa nu certe pe altul, nimeni sa nu mustre pe altul,…6Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta.

Poporul lui Dumnezeu piere pentru ca de la amvoane nu se spune ce este pacat si ce nu este, nu se spune pacatul pe nume. Predicatorul nu trebuie sa caute sa placa bisericii, si biserica nu trebuie sa caute sa placa predicatorului. Fiecare din noi trebuie sa umblam credinciosi, urmandu-L pe Dumnezeu.

 

Efeseni 1:17-19

17Si ma rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatal slavei, sa va dea un duh de intelepciune si de descoperire, in cunoasterea Lui,

18 si sa va lumineze ochii inimii ca sa pricepeti care este nadejdea chemarii Lui, care este bogatia slavei mostenirii Lui in sfinti

19 si care este fata de noi, credinciosii, nemarginita marime a puterii Sale, dupa lucrarea puterii tariei Lui,

Daca acesti ochi nu mai vad, vei pieri. Dumnezeu iti poate deschide ochii inimii si vei deosebi bine intre vocea lui Dumnezeu si vocea celui rau care se preface, minte. Daca iti deschide ochii atunci te vei opri din a te preface, si vei cauta sa-I placi doar Lui. Nu vei mai avea interes sa cunosti si raul, si alte pareri. Atunci e destul ce ti-a vorbit Dumnezeu in ziua in care te-a chemat. Vei cauta in primul rand sa-I placi lui Dumnezeu, chiar daca nu va placea sotiei sau sotului, copiilor sau parintilor. Atunci nu vei pieri.