Întuneric sau Lumină?

Evanghelia lui Isus Hristos

 

1 Ioan 1:5-7

5Vestea, pe care am auzit-o de la El si pe care v-o propovaduim, este ca Dumnezeu e lumina, si in El nu este intuneric.

6Daca zicem ca avem partasie cu El, si umblam in intuneric, mintim si nu traim adevarul.

7 Dar daca umblam in lumina, dupa cum El insusi este in lumina, avem partasie unii cu altii; si sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curata de orice pacat.

 

Pavel a auzit Evanghelia de la El, Domnul Isus insusi.

 

2 Corinteni 2:14-15

14Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, caci pentru el sunt o nebunie; si nici nu le poate intelege, pentru ca trebuie judecate duhovniceste. 15Omul duhovnicesc, dimpotriva, poate sa judece totul, si el insusi nu poate fi judecat de nimeni.

Omul firesc si omul duhovnicesc. Pocaitul duhovnicesc e contrariul, opusul celui firesc („omul duhovnicesc, dimpotriva”). Daca cel firesc e vest, cel duhovnicesc e est, dace cel firesc e sud, cel duhovnicesc e nord.

Una nu vor fi niciodata. Vor fi impreuna, dar nu una.

Amandoi s-au intors la Domnul, sunt in aceasi biserica, aceasi misiune, lucrare. Pocaitul duhovnicesc traieste, dar nu mai traieste, vointa lui e vointa Lui. Amandoi Il numesc Isus, cred in Biblie, cred ca e Cuvantul Lui Dumnezeu, si totusi nu au nimic in comun unul cu celalalt. Venirea Domnului ii va desparti pe vecie.

 

Pilda neghinei. Semanatorul a semanat cea mai buna samanta, si a asteptat cel mai bun rod, nici nu s-a gandit la altceva. Astepta doar roade bune, pentru ca era perfecta si urma sa fie bucuria si placerea sa. Dar a rasarit grau si neghina, amestecate.

Diferenta dintre cei doi e noaptea. Noaptea a venit vrajmasul si a semanat neghina.Ns Noapteae uita la filme si murdarii.

Domnul Isus va smulge neghina.

 

2 Corinteni 11

3Dar ma tem ca, dupa cum sarpele a amagit pe Eva cu siretlicul lui, tot asa si gandurile voastre sa nu se strice de la curatia si credinciosia care este fata de Hristos. 4In adevar, daca vine cineva sa va propovaduiasca un alt Isus pe care noi nu l-am propovaduit sau daca este vorba sa primiti un alt duh pe care nu l-ati primit sau o alta Evanghelie pe care n-ati primit-o, of, cum il ingaduiti de bine!

Pavel cand se uita la corinteni are o temere, ca acelasi sarpe va va pacali si pe voi, si va veti lasa, va place. Parca te bucuri ca esti pacalit de diavol. Acest nou Isus nu e Isus pe care il cunoaste Pavel, Evanghelia este alta decat cea a lui.

Unde te regasesti uitandu-te la zilele si noptile trecute? Cine scrie numele tau in iad? Tu insuti. Cu pacatele tale.

Numele celui duhovnicesc se scrie cu sange, nu oarecare, ci sangele crucii Lui.

Dumnezeu ii iubeste pe toti oamenii. Cum e posibil ca primind asa o dragoste sa mai mergi acasa sa te mai joci cu pacatul? Sub ochii lui Dumnezeu pacatuiesti.

Unde te regasesti intre pocaiti? Acum e timpul sa realizezi, dupa ce va veni Domnul e prea tarziu.

 

Evanghelia este ca Dumnezeu e lumina

Copil de Dumnezeu, tu esti cu Hristos in Dumnezeu. Ai auzit unde ti-e locul? In El, unde nu e intuneric.

Vrei sa fii in El si mai umblii in intuneric? Atunci vei fi in cel care nu s-a putut apleca, care s-a murdarit.

Lumina si intunericul se deosebesc. Nu se poate observa la toti acum, ci cand va veni Domnul se va vedea clar. Pana atunci pot fi impreuna, in biserica. Doi vor fi in acelasi pat, unul va fi luat, altul va fi lasat. Vor lucra impreuna, unul va fi luat, altul va fi lasat.

 

Efeseni 5:8-13

8Odinioara erati intuneric; dar acum sunteti lumina in Domnul. Umblati deci ca niste copii ai luminii. 9Caci roada luminii sta in orice bunatate, in neprihanire si in adevar. 10Cercetati ce este placut inaintea Domnului 11si nu luati deloc parte la lucrarile neroditoare ale intunericului, ba inca mai degraba osanditi-le. 12Caci e rusine numai sa spunem ce fac ei in ascuns. 13Dar toate aceste lucruri, cand sunt osandite de lumina, sunt date la iveala; pentru ca ceea ce scoate totul la iveala este lumina.

Toate sunt date la iveala pentru ca lumina scoate totul. Mai stie cineva lucrurile ce l-ai facut (auzul, vazul unui martor)?C sa ajungi la lumina ramai doar in camaruta ta, sau mergi la un duhovnic, consilier? Dumnezeu va aduce la iveala ce ai facut, ori acum, ori la judecata.

 

De secole satan e preocupat sa uniformizeze pocaitii. El nu zice sa nu te pocaiesti. Ci vrea sa formeze o zona intre, nici alba, nici neagra, sa nu mai existe termen de comparatie. Sa gasesti acelasi nivel peste tot.

2 Tesaloniceni 2:7

Caci taina faradelegii a si inceput sa lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreste acum sa fie luat din drumul ei.

Pacatul inca e ascuns, se face in taina. Cum este cearta. Un crestin duhovnicesc nu se cearta, dar cei firesti spun ca e normal sa ne certam, cearta trebuie sa fie, e sanatoasa.

Tinta lui satan e ca toti pocaitii sa creada ca nu putem fi in lumina ca Dumnezeu, pentru ca suntem pe pamant.

Suntem liberi sa alegem. Tu alegi! Libera ta alegere este prin viata ta, ori intaresti lumina, ori intaresti intunericul.

Cine e cel care opreste pacatul? Duhul Sfant. El nu e intr-o cladire, ci in trupul meu si al tau. Cat timp mai sunt pocaiti duhovnicesti, taina faradelegii este impiedicata.

Satan vrea sa scada numarul celor duhovnicesti. Tine insa de tine daca tu inmultesti intunericul sau lumina. Depinde al cui rob te faci. Al lui Hristos, sau al pacatului.

Romani 6:16

Nu stiti ca, daca va dati robi cuiva, ca sa-l ascultati, sunteti robii aceluia de care ascultati, fie ca este vorba de pacat, care duce la moarte, fie ca este vorba de ascultare, care duce la neprihanire?

Rob – un om a carui vointa dispare intru totul in vointa altuia. Omul este rob, ori al lui Hristos, ori al pacatului. Ori te va obliga acea forta intunecata la lucuri intunecate, pacatoase, ori vei fi robul lui Hristos.