O inimă zdrobită

Proverbe 18:14

14. Duhul omului il sprijina la boala; dar duhul doborat de intristare, cine-l va ridica? 

Dupa alte traduceri: duhul ranit, cine il mai ridica; duh cazut in pacat; duh daramat; duh slabit, fara energie si fara putere; duh rupt in doua, despartit de ceilalti.

Duhul sprijineste sufletul si trupul si toata fiinta. Nu ne sprijineste nimic mai mult decat privirea in sus, la crucea Domnului, de acolo vine mireasma de viata. Pentru ca a murit Dumnezeu, nu un simplu om si a dat mantuire celui care crede. Trebuia sa fie rastingnit, nu era posibila alta cale.

Isaia 1:2-3 

2. Ascultati, ceruri, si ia aminte, pamantule, caci Domnul vorbeste: „Am hranit si am crescut niste copii, dar ei s-au rasculat impotriva Mea. 3. Boul isi cunoaste stapanul, si magarul cunoaste ieslea stapanului sau, dar Israel nu Ma cunoaste, poporul Meu nu ia aminte la Mine.”

Datorita incapatanarii noastre trebuia sa fie rastignit. Noi spunem ca ne pocaim, ca nu predam viata, dar inima nu ne e taiata in doua. Daca nu e taiata in doua, orice vom alege vom alege gresit. Vom alege gresit prietenii, la casatorie, in afaceri. Ne va parea rau, pentru ca lipseste binecuvantarea.

Intr-o inima taiata in doua va pune Dumbezeu Duhul Sfant, intr-un duh mahnit si o inima zdrobita.

Daca nu ai inima taiata in doua, atunci vei avea duhul cel vechi si-l vei religiozita. O religie mai adanca, mai superficiala, o forma de evlavie, dar nu e Duhul Sfant. Cu acet duh va veni o boala, un greu, cine te va sprijini?

Tinta e imparatia de sus.