Vasul golit, dar umplut cu Domnul Isus

2 Imparati 4

3. Si el a zis: „Du-te de cere vase de afara de la toti vecinii tai, vase goale, si nu cere putine. 4. Cand te vei intoarce, inchide usa dupa tine si dupa copiii tai; toarna din untdelemn in toate aceste vase si pune deoparte pe cele pline.” 5. Atunci ea a plecat de la el. A inchis usa dupa ea si dupa copiii ei; ei ii apropiau vasele, si ea turna din untdelemn in ele. 6. Cand s-au umplut vasele, ea a zis fiului sau: „Mai da-mi un vas.” Dar el i-a raspuns: „Nu mai este niciun vas.” Si n-a mai curs untdelemn.

Luca 12:49,50

49. Eu am venit sa arunc un foc pe pamant. Si ce vreau decat sa fie aprins chiar acum! 50. Am un botez cu care trebuie sa fiu botezat si cat de mult doresc sa se indeplineasca!

Domnului Isus nu I-a fost greu sa-Si dea viata pentru mine si pentru tine, sa ia acest botez. Dar Ii este greu sa vada botezul in viata ta, sa dai drumul in sfarsit eului tau. E greu ca eu sa mor.

Daca Domnul Isus este limitat in a lucra in viata ta, daca tot mai putin e locul Lui in inima ta, atunci trebuie sa stii ca vor fii semne in viata ta de stramtorare. Ingusteaza-L, limiteaza-L pe Domnul Isus, si asta te va astepta, o stramtorare pe care tu ai construit-o. Si nu vei mai stii cum sa iesi din ea.

E bine sa-L lasi pe Domnul Isus sa aiba toata libertatea in viata ta. Sa fii un vas gol de propriile interese si dorinte, ca sa fii folosit cu adevarat de Domnul. Putem fi plini de convingeri religioase, cunostinte biblice, dar Duhul Sfant sa nu mai aiba loc in noi. Undelemnul nu mai curge pentru ca nu mai este nici un vas gol.

E important sa fim plini cu Duhul Sfant. Aceasta umplere e posibilia daca te lasi golit intru totul de felul tau de a fi, cum vad eu lucrurile. Daca nu mai curge Duhul Sfant este pentru ca nu mai punem la dispozitia Lui toata viata, ci o luam si o folosim pentru interesele proprii. Domnul Isus Si-a pus toata viata la dispozitia Tatalui. A lasat totul, casa parinteasca, propria mama. El a fost golit de orice interes, dorinta, si a putut fi umplut de Duhul Sfant. Undelemnul curge inspre locurile mai joase, mai smerite.

Apocalipsa 3:20

20. Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine.

Exista un loc in creatia Lui, in care Creatorul nu poate intra, nu are acces? Aceasta este inima omului, a pocaitului, nu a celui din lume. A pocaitului supraincarcat, care frecventeaza biserica, participa la programe peste programe, dar nu are loc pentru Domnul Isus.

Domnul Isus a venit la ai Sai, si nu a mai fost loc pentru El. Loc a fost pentru orice, dar nu pentru El. Ce I-a luat locul? Banii, afaceri, interese proprii, indragostit, casatorie, propriul crestinism? Inima e plina de crestinism, dar Domnul Isus e afara. Ce altceva I-a luat locul? Pacate murdare?

Domnul putea sa plece, dar a ramas in fata usii. Mai sta si bate, nu te-a abandonat, si asteapta sa te predai Lui in intregime.